CO2-gecompenseerde verzending

ook verkrijgbaar bij Albert Heijn

30 dagen 'niet goed geld terug'-garantie

Image

Wat is
een B Corp?

Image
Sinds mei 2023 zijn we een B Corp. Misschien heb je het B Corp-logo al opgemerkt op onze website of op onze nieuwere producten. Hier vertellen we je wat er achter dit logo zit.

Sinds mei 2023 zijn we een B Corp. Misschien heb je het B Corp-logo al opgemerkt op onze website of op onze nieuwere producten. Hier vertellen we je wat er achter dit logo zit.

Certification Notice

“Certified B Corporation” is a trademark licensed by B Lab, a private non-profit organization, to companies like ours that have successfully completed the B Impact Assessment (“BIA”) and therefore meet the requirements set by B Lab for social and environmental performance, accountability, and transparency.

It is specified that B Lab is not a conformity assessment body as defined by Regulation (EU) No 765/2008, nor is it a national, European, or international standardization body as per Regulation (EU) No 1025/2012. The criteria of the BIA are distinct and independent from the harmonized standards resulting from ISO norms or other standardization bodies, and they are not ratified by national or European public institutions.

Wat betekent B Corp?

Als B Corp (staat voor "Benefit Corporation") maken we deel uit van een wereldwijde beweging van bedrijven die werken en netwerken onder het motto "Make Business a Force for Good". De B Corp-gemeenschap is een groeiende wereldwijde beweging die zich actief inzet voor een duurzame, sociale en eerlijke toekomst. Elke B Corp zet zich in om regelmatig de sociale en milieu-impact te meten, bekend te maken en continu te verbeteren. B Corp-certificering wordt daarom alleen toegekend aan bedrijven die niets te verbergen hebben en echt iets goeds doen voor de wereld. Er zijn wereldwijd meer dan 7500 gecertificeerde B Corps, waaronder bedrijven als Patagonia, The Guardian Media Group en Ben & Jerry's. In maart 2024 waren er in de Benelux 365+ gecertificeerde B Corps. everdrop is sinds mei 2023 een van hen.

Wat wil de B Corp-beweging?

De B Corp-beweging streeft naar een wereldeconomie die ondernemerschap inzet voor het goede. De volgende vier leidende principes zijn afkomstig uit de B Corp-missie, de 'Verklaring van onderlinge afhankelijkheid'.

B Corporations zijn ervan overtuigd dat:

... we zelf de verandering moeten zijn die we in de wereld nastreven

... alle zaken moeten worden gedaan op basis van het feit dat mensen en planeet altijd een belangrijke rol spelen

... bedrijven ernaar moeten streven door middel van hun producten, praktijken en winsten geen kwaad te doen en iedereen en alles ten goede te komen

... we moeten handelen vanuit het besef dat we van elkaar afhankelijk zijn en daarom verantwoordelijk voor elkaar en voor toekomstige generaties

Meer over de B Corp Missie

Hoe wordt een bedrijf een B Corp?

De voorwaarde voor certificering als B Corp is de B Impact Assessment, een soort 'sollicitatieprocedure' voor elke B Corp.

In de B Impact Assessment worden de vijf dimensies 1) corporate governance, 2) werknemers, 3) gemeenschap (dit heeft voornamelijk betrekking op de locatie, eigen branche, partners en toeleveringsketen), 4) milieu en 5) klanten grondig geanalyseerd en geëvalueerd.

Er is een transparant puntensysteem. Als een bedrijf een totaalscore van ten minste 80 punten behaalt, komt het in aanmerking voor certificering als B Corp. Een fundamenteel principe van de B Corp-beweging is voortdurende verbetering. Als een 'Beweging van Verbetering' doen B Corps er alles aan om voortdurend te verbeteren en hun positieve impact voortdurend te vergroten. Dit streven wordt gestimuleerd door het certificeringssysteem: Elke B Corp moet zich elke drie jaar opnieuw certificeren en moet de score van de vorige certificering overtreffen. We zijn in mei 2023 gecertificeerd als B Corp met een score van 88,2 punten in de B Impact Assessment.

De certificering is echter nog maar het begin van onze "B Corp-reis". Als B Corp streven we ernaar om voortdurend te verbeteren, nog duurzamer te worden en een nog positievere impact te creëren voor mensen en de planeet!

Meer over onze B Impact Score

Wie zit er achter het B Corp-label?

Certificering als B Corp wordt toegekend door de wereldwijd actieve non-profitorganisatie B Lab aan bedrijven die verantwoordelijk handelen en voldoen aan hoge sociale en milieunormen. Het netwerk zonder winstoogmerk, dat voornamelijk wordt gefinancierd met donaties, is opgericht in 2006 - met als doel de wereldeconomie opnieuw vorm te geven ten gunste van alle mensen, gemeenschappen en de planeet. B Lab Benelux is gevestigd in Amsterdam.

Meer over het B Lab Benelux

HEB JE EEN VRAAG? VOORSTEL? KRITIEK?

Image
We staan voor eerlijkheid over onze producten, waar ze vandaan komen en de CO₂ die we uitstoten. Mis je iets of heb je ideeën? Laat het ons weten! Bedankt dat je meehelpt om de wereld wat schoner te maken.
Neem contact op