CO2-gecompenseerde verzending

ook verkrijgbaar bij Albert Heijn

30 dagen 'niet goed geld terug'-garantie

Image

Onze
innovaties

Innovatie ligt ons aan het hart. Ons onderzoeks- en ontwikkelingsteam werkt hard aan vernieuwende oplossingen voor duurzamere producten. We laten je graag kennismaken met ons navulconcept, hard water concept, plasticvrije vaatwastabletten en probiotica.

wc reiniger flasche neu
everdrop

ONS NAVULCONCEPT

Dankzij onze tab- en poederproducten maak je thuis gemakkelijk je eigen schoonmaakproducten en natuurlijke cosmetica. De hoogwaardige, herbruikbare flessen vul je gemakkelijk aan met poeder en kraanwater. Binnen een handomdraai is je schoonmaakmiddel, afwasmiddel, handzeep of douchegel klaar voor gebruik! Zo bespaar je één plastic wegwerpfles per tab- of poederzakje. Ook hoeft er geen onnodig water vervoerd te worden, hiermee besparen we samen tot wel 95% CO₂-uitstoot in vergelijking tot reguliere schoonmaakproducten.

Image

Naked Tabs


Vaatwasmachinetabletten zonder folie

Onze vaatwastabletten worden geleverd zonder plasticfolie of verpakking. Daarom noemen we ze 'naked tabs'. En dat is niet zomaar. Komt dat kleverige, doorzichtige laagje om het vaatwastablet je bekend voor? Dit is gemaakt van PVA (polyvinylalcohol), een synthetisch polymeer. Dit zijn de drie redenen waarom wij geen PVA gebruiken:

1) De impact op het milieu na gebruik: PVA-laagjes lossen op en worden dus niet beschouwd als microplastics. Ze worden vaak gepromoot als 'biologisch afbreekbaar', wat betekent dat ze binnen 28 dagen in het milieu afbreken. Echter, deze afbraak wordt meestal getest onder ideale omstandigheden die zelden voorkomen in de werkelijkheid. Daarom zijn we van mening dat biologisch afbreekbare ingrediënten alleen gebruikt moeten worden wanneer absoluut noodzakelijk. Bovendien vormt de grote hoeveelheid PVA-folie in afvalwater een probleem. Stel je voor dat elke dag de PVA-folie van elk Nederlands gezinshuishouden in het afvalwater belandt, dat zou neerkomen op 8,3 miljoen folies per dag! Deze enorme hoeveelheden maken de biologische afbraak in het milieu moeilijker.

2) De milieu- en klimaatimpact van de productie: alleen al de productie van PVA-folie verbruikt enorme hoeveelheden energie en grondstoffen. Hartstikke zonde, omdat dit niet noodzakelijk is. Wij bewijzen dat het ook zonder PVA-folie kan.

3) We willen bewustzijn creëren: met alle producten van everdrop willen we laten zien dat er veel te vaak onnodig plastic wordt gebruikt in gebruikelijke huishoudelijke producten. Onze 'naked tabs' laten zien dat vaatwastabletten ook perfect werken zonder folie!

Image

Probiotica

Probiotica zijn goede bacteriën die op een natuurlijke en duurzame wijze helpen bij het schoonmaken. Zodra ze in aanraking komen met water, worden de probiotica actief. Deze micro-organismen hechten zich aan oppervlakken en breken organisch materiaal langzaam af, terwijl ze op lange termijn schadelijke bacteriën, die ziektes en onaangename geuren kunnen veroorzaken, verdrijven. Ze dringen diep door in afvoersystemen en voorkomen zo verstoppingen. Onze toilet active-tabs, toiletreiniger, keukenreiniger, navul-poeders en vloerreiniger bevatten allemaal probiotica.

HEB JE EEN VRAAG? VOORSTEL? KRITIEK?

Image
We staan voor eerlijkheid over onze producten, waar ze vandaan komen en de CO₂ die we uitstoten. Mis je iets of heb je ideeën? Laat het ons weten! Bedankt dat je meehelpt om de wereld wat schoner te maken.
Neem contact op