CO2-gecompenseerde verzending

ook verkrijgbaar bij Albert Heijn

30 dagen 'niet goed geld terug'-garantie

Image

Onze
toeleveringsketen

Tegenwoordig zijn toeleveringsketens meestal zeer complex en vaak verspreid over de hele wereld. Dit betekent ook lange transportroutes en mogelijk ondoorzichtige productieomstandigheden. Wij willen het anders doen.

  • meer dan 75% van onze leveranciers is gevestigd in Duitsland (waar everdrop gevestigd is)

  • nog eens 5% van onze leveranciers is gevestigd in Zwitserland

  • Nog eens 15% van onze leveranciers is gevestigd in andere EU-landen.


In totaal bevindt 95% van onze toeleveringsketen zich dus binnen Europa. 80% van de hele toeleveringsketen is niet meer dan 500 kilometer verwijderd van ons logistiek centrum in Baden-Württemberg.

Voor een paar producten zijn we er nog niet in geslaagd om een duurzame leverancier in Europa te vinden, daarom werken we ook met partners buiten Europa. Ook hier is het uitgangspunt natuurlijk om de duurzaamste route te kiezen.

We halen onze textielproducten uit Turkije en India. Daar hebben we betrouwbare partners die de katoen direct ter plekke verwerken onder eerlijke omstandigheden. Dit wordt ook gecertificeerd door het GOTS-keurmerk.

Lange tijd kwamen onze sproeikoppen uit China. Dit kwam door de pandemie van het coronavirus en de daarmee samenhangende behoefte aan ontsmettingsmiddelen. Er ontstond er een wereldwijde 'sproeikoppencrisis' en was er voor ons geen andere manier om aan sproeikoppen te komen. Sinds de zomer van 2022 hebben we weer een Europese partner in Italië.

Status: 7 maart 2023

gruen gras wiese wasser grashalm

Code of Conduct

We streven ernaar om alleen samen te werken met leveranciers die zich, net als wij, inzetten om de impact van hun producten op het milieu te minimaliseren. Maar naast ecologische duurzaamheid vinden we ook sociale duurzaamheid belangrijk. Daarom zetten we ons actief in voor eerlijke arbeidsomstandigheden en het bestrijden van elke vorm van discriminatie in onze toeleveringsketen. Vertrouwenwekkende samenwerking met onze partners vereist een gedeeld begrip van waarden en naleving van duidelijke regels en normen. Om deze reden hebben we een Gedragscode opgesteld. Deze code verplicht ons en onze leveranciers om deze fundamentele waarden hoog te houden. Je kunt onze Code of Conduct (PDF) hier bekijken.

HEB JE EEN VRAAG? VOORSTEL? KRITIEK?

Image
We staan voor eerlijkheid over onze producten, waar ze vandaan komen en de CO₂ die we uitstoten. Mis je iets of heb je ideeën? Laat het ons weten! Bedankt dat je meehelpt om de wereld wat schoner te maken.
Neem contact op