CO2-gecompenseerde verzending

ook verkrijgbaar bij Albert Heijn

30 dagen 'niet goed geld terug'-garantie

Schildkroete im Meer

Onze
impact

We willen samen met jou richting een duurzamere toekomst.

Daarom delen we graag open en eerlijk wat we tot nu toe bereikt hebben. Denk hierbij aan het plastic afval dat we samen bespaard hebben. Maar ook de schadelijke ingrediënten die niet in het milieu terecht zijn gekomen. Deze duurzamere reis is niet van ons alleen. Samen kom je pas echt verder, daarom hopen we hiermee anderen te inspireren om nog een stapje verder te gaan. Te veel positieve impact maken bestaat immers niet!

Bespaarde plastic wegwerpflessen

Voor al onze producten die een regulier product vervangen (schoonmaakmiddel, afwasmiddel, douchegel, shampoo, zeep, etc.) tellen we een bespaarde plastic wegwerpfles.

TONNEN BESPAARDE CHEMISCHE GRONDSTOFFEN

Hier kijken we naar de hoeveelheid waspoeder die we hebben kunnen besparen door de dosering te verlagen, vergeleken met standaard wasmiddelen.

De meeste andere wasmiddelen raden je aan om de hoeveelheid product te verhogen, in verhouding tot de hardheid van je water, om de hoeveelheid ontharder te verhogen. Dit levert een probleem op, omdat je op deze manier tegelijkertijd onnodige tensiden, enzymen en vulstoffen toevoegt.

In plaats daarvan bieden we je de mogelijkheid om het wasmiddel te bestellen dat precies past bij de hardheid van je water: hard, gemiddeld of zacht. Omdat het waspoeder al is aangepast aan de hardheid van je water, hoef je de dosering van het product niet te verhogen.

Om de hoeveelheid bespaarde chemische grondstoffen te berekenen, vergelijken we de dosering van onze waspoeders met de gemiddelde dosering van standaard, in de handel verkrijgbare producten, afhankelijk van de hardheid van het water (hard, middelhard of zacht). Vooral bij kalkrijk water worden veel chemische stoffen voorkomen.

We verkopen onze waspoeders in de winkels zonder hard water concept. Toch voorkomen we ook met deze waspoeders een hoop chemicaliën dankzij de compacte formule. Hier vergelijken we onze aanbevolen dosering met de standaard aanbevolen dosering afhankelijk van de waterhardheid. Alle berekeningen zijn uitgevoerd in grammen (in plaats van milliliters) om de best mogelijke vergelijkbaarheid te garanderen. TÜV Rheinland heeft de traceerbaarheid, transparantie, consistentie en bestaande beperkingen van de berekeningen en documentatie die we hebben uitgevoerd voor deze duurzaamheidsindicator gecontroleerd en bevestigd.

Meer weten? Bekijk dan onze webpagina 'Keurmerken & Prijzen'.

Vierkante meter bespaarde plasticfolie

Dit is de totale oppervlakte aan plasticfolie dat we hebben bespaard door producten die normaal gesproken in folie verpakt worden, zonder omhulsel op te sturen. 

EURO'S VOOR GOEDE DOELEN & SPONSORING

Dit is het bedrag dat we sinds onze oprichting hebben gedoneerd aan organisaties die zich inzetten voor sociale en/of duurzame doelen. Dit omvat zowel financiële als materiële steun. We hebben vrouwen-, kinder- en LGBTQI+-initiatieven gesteund en hulpacties voor Oekraïne georganiseerd. Ook hebben we met verschillende partners plastic afval uit de natuur ingezameld en lokale schoonmaakacties georganiseerd.

Kilo's ingezameld plastic

Dit cijfer geeft aan hoeveel plastic afval we samen met al onze partners wereldwijd hebben ingezameld sinds everdrop is opgericht.

TONNEN BESPAARDE CO2-UITSTOOT BIJ TRANSPORT

Onze navul-poeders, tabs en bars zijn veel kleiner van stuk en bevatten geen water. Dit scheelt in volume en gewicht. Hiermee besparen we tot wel 97% transportuitstoot vergeleken met reguliere producten.


Voor de totale CO2-besparing vergelijken we de gemiddelde transportuitstoot per navul-product op weg van de fabriek naar jouw huis met de transportuitstoot van een standaard commercieel schoonmaakmiddel op weg naar een verkooppunt.

Belangrijke vergelijkingsfactoren zijn onder andere het aantal zakjes poeder of tabletten per pallet, het gewicht en de verpakking en de transportafstand. Emissiefactoren voor transport komen uit de DEFRA-database, primaire gegevens komen van onze leveranciers en aannames over standaardproducten van experts uit de industrie. TÜV Rheinland heeft de traceerbaarheid, transparantie, consistentie en bestaande beperkingen van de berekeningen en documentatie die we hebben uitgevoerd voor deze duurzaamheidsindicator gecontroleerd en bevestigd. Meer weten? Bekijk dan onze webpagina 'Keurmerken & Prijzen'.

HEB JE EEN VRAAG? VOORSTEL? KRITIEK?

Image
We staan voor eerlijkheid over onze producten, waar ze vandaan komen en de CO₂ die we uitstoten. Mis je iets of heb je ideeën? Laat het ons weten! Bedankt dat je meehelpt om de wereld wat schoner te maken.
Neem contact op