CO2-gecompenseerde verzending

ook verkrijgbaar bij Albert Heijn

30 dagen 'niet goed geld terug'-garantie

Image

Verpakking &
Recycling

Bij onze producten draait het niet alleen om wat erin zit, maar ook om hoe het is verpakt. Daarom zijn we altijd bezig met het verbeteren van onze verpakkingen. Hier vertellen we je welke verpakkingen we gebruiken, waarom we ze hebben gekozen en hoe je ze kunt recyclen.

Oh, en wist je dat we samen met onze verzendpartner de CO₂-uitstoot van je pakketje compenseren? Zo maken we het verzenden niet alleen makkelijk, maar ook milieuvriendelijker!

Image

Zakjes

Met oog op duurzaamheid gebruiken we momenteel twee soorten papier voor onze sachets. De reden hiervoor is dat onze producten verschillende mate van bescherming tegen vocht nodig hebben.

Voor producten zoals de tabs, die niet zo gevoelig zijn voor vocht, gebruiken we FSC/PEFC-gecertificeerd papier met een speciale coating gemaakt van gewasafval. Je kunt deze zakjes gewoon bij het oud papier gooien.

Maar voor producten die gevoeliger zijn voor vocht, zoals afwasmiddel of toiletreiniger, is de gewasafval-coating niet voldoende. Dus gebruiken we papier zonder plastic laagje of laminaten, maar met een kleine hoeveelheid polymeren. Het is nog steeds veel milieuvriendelijker dan gebruikelijke plastic verpakkingen, en je kunt deze verpakkingen ook gemakkelijk recyclen bij oud papier!

Dus al onze zakjes kunnen gewoon bij het oud papier, en dankzij hun goede recyclebaarheid kunnen ze worden omgezet in nieuwe verpakkingen.

Image

PAPIEREN ZAK

Onze wegwerpverpakkingen zijn plasticvrij en gemaakt van papier. Dat betekent dat we gebruik maken van een hernieuwbare bron. Om de zakjes dicht te maken, gebruiken we een draad van biologisch katoen.

Na gebruik kun je onze zakjes - inclusief draad - gewoon bij het oud papier doen. Bij het recyclen worden de garen namelijk uit de stroom gefilterd en apart gerecycled of verbrand.

Aufbewahrungbox

Bewaarblikken

Onze bewaarblikken worden in Duitsland vervaardigd van blik. Blik is vrijwel 100% recyclebaar en behoudt zijn kwaliteit goed. Deze verpakking beschermt onze producten tegen licht en bederf, en is bovendien stevig en milieuvriendelijk.

Als je ooit besluit om je bewaarblik weg te doen, gooi hem dan in de zak of bak voor plastic, metaal en drankkarton (pmd). Na inzameling en sortering wordt het blik omgesmolten en zodat er nieuwe producten van gemaakt kunnen worden.

Flessen

Onze plastic flessen zijn grotendeels gemaakt van gerecycled materiaal. Voor de rHDPE-flessen is dit ongeveer 98% tot 99%, en hieronder leggen we uit waarom dat iets lager is. We gebruiken specifieke kunststoffen, genaamd thermoplasten, voor onze flessen. Dit betekent dat ze herhaaldelijk kunnen worden gesmolten en opnieuw kunnen worden gebruikt in het recyclageproces.

RPET Flaschen

FLESSEN VAN RPET

Onze schoonmaak- en afwasmiddelflessen zijn gemaakt van gerecycled polyethyleentereftalaat (rPET). Dit materiaal is lichtgewicht en extreem duurzaam, waardoor het perfect is voor langdurig gebruik.

Als je de plastic fles niet meer nodig hebt, gooi hem dan in de zak of bak voor plastic, metaal en drankkarton (pmd). Heeft je fles een pompdispenser of sproeikop? Verwijder deze dan eerst voordat je de fles weggooit.

Image

FLESSEN VAN rHDPE

De flessen die we gebruiken voor douchegel, glansspoelmiddel en toiletreiniger zijn gemaakt van gerecycled polyethyleen met hoge dichtheid (rHDPE). Dit materiaal is zeer sterk, flexibel en bestand tegen chemicaliën, waardoor het ideaal is voor langdurig gebruik.

Helaas zijn onze rHDPE-flessen nog niet volledig gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Voor de spoelglansmiddelfles is dit 98%, en voor onze bodywash en toiletreiniger is dit 99%.

Waarom niet 100%? Hoewel de fles zelf volledig van gerecycled materiaal is gemaakt, wordt deze gekleurd en bedrukt om aan te geven welk product je vasthoudt. Voor deze bedrukking worden enkele kleurpigmenten gebruikt die nog niet beschikbaar zijn in gerecyclede vorm.

Wil je de fles weggooien? Dan kan dit in de zak of bak voor plastic, metaal en drankkarton (pmd).

Glasflaschen

GLAZEN FLESSEN

Onze glazen flessen worden in Duitsland geproduceerd en zijn ontworpen om lang mee te gaan. Minstens 25% van het glas is afkomstig van lokale recyclingcentra.

Als je glazen fles aan het einde van zijn levensduur is, kun je hem eenvoudig weggooien in de witte glasbak. Zo kan het glas weer gerecycled worden. Vergeet niet om eerst de plastic kop te verwijderen.

Versand Verpackungen everdrop nachhaltiger Karton

verzendverpakking

Afhankelijk van het product gebruiken we massief karton of golfkarton voor onze vouwdozen. Minstens 80% van de gebruikte vezels is afkomstig van oud papier.

De lege dozen kunnen bij het oud papier.

HEB JE EEN VRAAG? VOORSTEL? KRITIEK?

Image
We staan voor eerlijkheid over onze producten, waar ze vandaan komen en de CO₂ die we uitstoten. Mis je iets of heb je ideeën? Laat het ons weten! Bedankt dat je meehelpt om de wereld wat schoner te maken.
Neem contact op